Annyira higgyen a saját produkciójában, hogy haljon bele a színpadon!

Pár hét múlva jön A Dal 2016. Az első adás január 23-án lesz a Duna TV-n, azonban korábbi időpontban, mint az előző évben. Az MTVA pár napja tartotta a beharangozó sajtóeseményét, ahol többek között bejelentették, hogy egy ember kivételével teljesen lecserélik a zsűrit. Pierrot lesz az aki marad, vele beszélgettünk röviden az új szezonról. Elmondta, hogy miben lesz más a műsor, mint tavaly, elárulta, milyen szempontok szerint szavazott az előválogatók során és mit gondol az új zsűriről. Végül pedig tanácsot adott A Dal 2016 fellépőinek.

2015-ben a nézők és az újságírók is úgy látták, hogy gyengébb volt a mezőny, mint a megelőző két évben. 2016-ban mire számíthatunk?

Azt érzem, hogy a show szempontjából most egy sokkal erősebb szezon lesz. Ezt azt jelenti, hogy az első három elődöntős adáson biztos, hogy mindenki lubickolni fog. A nézők színes produkciókat fognak látni, izgalmas különböző stílusú dalokat és valószínűleg a zsűrinek is könnyebb dolga lesz, mert műfajon belül kell csak értékelni és nem pedig egymáshoz hasonlítani. Az, hogy utána mi fog történni, még számomra is rejtély és nyilván a többi zsűritag sem tudja, mert éppen a színessége miatt nagyon nehéz lesz a műsort abba az irányba terelni, hogy a végkicsengése egy eurovíziós szereplés, melynek karaktere van és nem minden dal fér oda.
Az előválogatókon mik voltak a legfontosabb szempontjaid? Mikor volt az, amikor azt mondtad, hogy ez a produkció bejuthat a 30 legjobb közé?

Az elején – csak úgy mint a többiek – némi zavarral küszködtem, mert nem hallottam hatalmas dalokat. Olyanok jelentkeztek viszont sokan, akik valószínűleg az előző szériát látva bátorodtak fel, ugyanis ott az volt az üzenet, hogy nem egy irányba kell csak dolgozni, számítanak a furcsa figurák is. Én is hamar beálltam abba az irányba, hogy egészséges dalokat válasszak, amikor már nem a tökéletest keresed, hanem legyen jó hangzású dal, aminek egészséges a verzéje és a refrénje, netán még jól is szól. Érződik rajta, hogy az egész mögött egy életerős produkció van.

Az előző szériában te voltál a négy zsűritag közül a keményebb, kritikusabb, őszintébb ítész. Ilyen leszel 2016-ban is?

A múltkoriban sem volt bennem szándékosság, nincs miért változtatni. Meglátjuk, hogy új zsűri társaim hogy fognak viselkedni. Az is lehet, hogy én adom majd a legmagasabb pontokat.

Három új zsűritag lesz idén. Érkezik Zséda, Frenreisz Károly és Both Miklós. Mit gondolsz róluk?

Nagyon más lesz a felállás azáltal, hogy teljesen mások ülnek majd mellettem a műsorban. A más pontosan elég, hogy kritikát is mondjak. Nekem az már egy jó zsűri, ahol mindenki más karakter. Ami viszont különbség lesz, hogy a múltkor én vendégként beérkeztem egy összeszokott csapatba, ezáltal volt egy kis különállás, annak ellenére, hogy próbáltuk ezt leküzdeni. A mostani ismeretlenségében is sokkal jobban összekovácsoltabb, többek között azért, mert fizikailag mindegyikünk zenész. Ez a kémia közöttünk valószínűleg jobb, a szempontjaik kiegyenlítettebbek egy kicsit, de emellett ugyanúgy különböző karakterek vagyunk, mint az előző szezonban Magdival, Philipplel és Jenővel.

Mit üzennél az előadóknak? Kész a dal és a produkció, ott állnak színpadon, mire kell a legjobban odafigyelniük?

Annyira higgyen a saját produkciójában, hogy haljon bele a színpadon! Át fog az sütni, ha ott mindent belead. Egy művésznek szerintem nincs is más kötelezettsége, mint a maximumot nyújtani. Ezen kívül alkalmazkodni máshoz nem kell. Ha igazán jó művész, akkor ez az erő át fog menni mindenen és még a középszerű dalát is képes eladni, ha éppen akkor nem sikerült olyat írnia. Ha viszont elengedi magát, akkor hiába van alatta egy versenyló, egy nagyon jó dallal, garantáltan elbukik.

KTL
Sorozatwiki.hu

Az eredeti cikk itt olvasható.