Megjelent a Jumurdzsák gyűrűje

A legnépszerűbb magyar interaktív film és kalandjáték angol iphone és ipad verziója is elérhető már.

Budapest, 2015. november 25. – Pierrot játékfejlesztő műhelye, a Private Moon Studios a közelmúltban letölthetővé tette a díjnyertes magyar kalandjáték, a Jumurdzsák gyűrűje angol verzióját iPad és iPhone eszközökre is.

Az eredeti PC játék 2006 végén jelent meg itthon, ezt követte 2009 elején a nemzetközi változat Yoomurjak’s Ring címmel. A játék már akkor kiváló kritikákat kapott külföldön, annak ellenére, hogy csak angol felirat készült hozzá.

Az eltelt időben a Jumurdzsák gyűrűje regény formájában is megjelent, amit hamarosan két további kötet: Az ördög köve és a Magister M követett – és ezzel a főszereplő, Jonathan Hunt sorozathőssé lépett elő.

Idén – Miazma avagy az ördög köve címmel – egy további kalandjátékkal is bővült a Jonathan Hunt Kalandok sorozat, amely mindezeken kívül jó néhány városfelfedező turisztikai játékot is magában foglal.

Jonathan Hunt, a történetek hőse magyar származású amerikai újságíró. Miközben ide látogatva rácsodálkozik hazánk látnivalóira, rejtélyes ügyekbe keveredik. Ezeket múltbeli szálak felgöngyölítésével sikerül megoldania, az adott város vagy országrész alapos, céltudatos megismerése során.

A Yoomurjak’s Ring iOS rendszerre átültetésekor az volt a legfontosabb a fejlesztők számára, hogy megőrizzék az izgalmas történetet, a játék hangulatát és az összes rejtvényt is, miközben jelentősen csökkenteniük kellett az eredetileg 5GB feletti szoftver méretét. Ennek érdekében lerövidítették, egyszerűsítették a filmjeleneteket és a korábban szintén filmes párbeszédeket. A játékban továbbra is 360-fokos panorámaképek hálózatán keresztül sétálgathatunk Eger belvárosában. A kezelőfelület átalakult, az iPad és iPhone verzió ebben kissé el is tér egymástól. Ugyanakkor mindkettőbe belekerült egy opcionális oktatóprogram (tutorial) és egy súgó (hintbook) funkció. Ha ezzel együtt sem sikerülne megoldani valamelyik rejtvényt, az iOS eszközökön átugorhatjuk azt. Bár a vérbeli kalandjátékosok általában nem igénylik az ilyen könnyítéseket, a fejlesztők bevallott célja, hogy Jumurdzsákot – és rajta keresztül a kalandjáték igen tartalmas műfaját – szélesebb közönséggel is megkedveltessék.