Pierrot dedika és koncert – másképp!

A festett arc már a múlté, ám Pierrot dalai – akár kitűnő átirataira, akár nagyszerű saját szerzeményeire gondolunk – ma is működnek. Bár öt éve jelent meg utolsó albuma, a Gallery, december 21-én, 16 órától mégis okkal fog dedikálni a Duna Plaza egyetlen kétszintes áruházában, majd tíz nappal később a Tháliában lép közönség elé.

Ismert forgatókönyv, hogy egy művész új alkotása kapcsán szívesen veszt részt dedikáláson, s az sem meglepő, ha nem sokkal később koncert vagy turné formájában is lehetőséget ad a személyes találkozásra. Csakhogy ezúttal másról van szó.

A művészt ismerők számára nem titok, hogy a számos tehetségkutatón zsűritagaként is bemutatkozó alkotó megrögzött kalandjátékos. Számos játékprogramot vitt végig az elmúlt évek során, mi több, ő maga is megpróbálkozott a kalandjáték-írással. A hobbiként indult kísérletből született meg az Agon nevű produkció, melynek a napokban készült el a folytatása. Az Agon – Toledo: Az elveszet kard című erőszak- és vérmentes, mégis kellő izgalmat és meglepően sok kihívást tartogató alkotás két év komoly munkájának eredménye. Míg a szinkronban számos ismert színész bizonyított (a főszereplőt Végvári Tamás szólaltatja meg), addig Pierrot a történetírás mellett a hangulatos kísérőzenék megkomponálását is magára vállalta.

Az aranyvasárnap előtti péntek nagyszerű alkalmat biztosít a Pierrot-rajongóknak, illetve a kalandjátékokkal ismerkedőknek, hogy ne csak autogramra vadásszanak, de pár szót válthassanak, netán egy-egy túlságosan is embert próbáló Agon-feladvány kapcsán segítséget is kérhessenek a művésztől, aki a Duna Plaza legnagyobb műszaki áruházában osztja majd az aláírását.

Akik nemcsak látni, de előadóként hallani is akarják kedvencüket, ráadásul sosem szerették az óévbúcsúztatók trombitázós-mulatós/nótázós elkerülhetetlenségeit, azoknak az esztendő utolsó napján a Thália Színházban a helyük! Az egykori Jardin d’Hiver (Télikert) bizonyára jó apropót ad majd a Chanson d’Hivernek (Téli dal) is, hiszen a Szilveszter Pierrot-val egyszerre ígérkezik pompásnak és intimnek, mivel a Café album kamarajellegénél is különlegesebb, mindössze három hangszer segítségével megelevenedő szerzemények meghitt módon koronázhatják meg 2007 utolsó óráit, perceit.

Balajti Péter

Az eredeti cikk itt olvasható.