Pierrot: nem volt személyes célom a keményebb kritikákkal

A Dal 2015 zsűritagjával közvetlenül a döntő utáni percekben beszélgettem, és arra voltam kíváncsi, elégedett-e a végeredménnyel, hiszen ő a legtöbb pontszámot, Mujahid Zolinak adta.

Ahogy a Life.hu is megírta, Csemer Boglárka Boggie, győzött az MTVA, A Dal 2015 versenyén. Pierrot a legkritikusabb zsűritag, elégedett mosollyal lépett ki a backstage-ből, így egyből neki szegeztem a kérdést, mit szól a végeredményhez, hiszen ő Mujahid Zoli dalát jutalmazta maximális pontszámmal.

“A négy pontozási lehetőség olyan volt számomra, mint négy, majdnem egyforma voks. Mivel a pontszámok, képviseltek egyfajta rangsort, ezért beleszámított a zsűri összes pontszámába. Bevallom, picit azzal is játszottam, hogy próbáltam kisakkozni, a többiek, hogyan fognak voksolni, és így kikalkuláltam, hogy az a négy énekes kerüljön a döntőbe, akit szerettem volna. Elégedett vagyok a végeredménnyel, úgy gondolom jól döntött a közönség” – magyarázta Pierrot, aki végig tudatos pontozással mutatta azt az irányt, amit képviselni szeretett volna.

“A pontozás sosem a személyes preferenciám volt, hanem a szakmai véleményem. Másrészt pedig az Eurovízió szempontjaival átitatott irányvonal. Személy szerint, szerettem volna a PASSED-et is a legjobb négy között látni, de egyetértettem Rúzsa Magdival abban, hogy még fejlődniük kell. Azt kívánom, hogy haladjanak a saját útjukon, így tovább” – nyilatkozott Pierrot, aki most teljesen más szerepkörben tűnt fel, mint anno egy tehetségkutató zsűritagjaként.

“Kaptam hideget-meleget is, mert itt az volt a feladatom, hogy kritikusként üljek a zsűribe. Alapvetően úgy érzem, megértette a közönség, hogy szükség van a szakmailag megalapozott értékelésre. Nem volt személyes célom a keményebb kritikákkal, ez volt a feladatköröm és ennek szerettem volna maximálisan megfelelni. Csupán az zavart, hogy édesanyám izgult azért, hogy bántani fognak” – mosolygott Pierrot, akinek a bulvár stílusával és az ehhez kapcsolódó népszerűséggel, még mindig nem sikerült megbarátkoznia.

“Meg kell felelnem a bulvárnak, de szűknek érzem azokat a határokat, amiben mozogni tudok. Ahogy a feleségem mondta, most egy ideig taxival járok majd” – viccelődött a zsűritag és hozzátette, marad most egy űr az életében.

“Hiányozni fog A Dal, nem azért, mert nem tudnám mivel eltölteni a szombat estémet. Egyszerre két dolog zárult le most az életemben. Dolgoztam egy interaktív filmen, ezt is a napokban fejeztem be, és most véget ért A Dal is. Ezért marad egy űr, de ez jó alkalom arra, hogy a családdal foglakozzam” – tette hozzá Pierrot.

Gedeon Beatrix

Az eredeti írás itt olvasható.