Újhold – Pierrot jubileumi koncertje

Hogyan készült a szeptember 9- i koncertjére?
Elsősorban zenekari próbákat kellett tartanunk, főleg azért, mert az Újholdhoz egy új zenekar is dukál… Az erre az alkalomra összeállított műsor azonban néhány számomra is ritkaságnak számító dalt, többek között egy vadonatújat is tartalmaz, így nem ártott semmiképp a felkészülés.

Eddig, club koncertjei voltak. Miért csak most került sor a nagyszabású koncertre?
A parkszínpadi nagykoncert az ünnep jegyében zajlik. A széles plénummal együtt ünnepelem a tizenötéves első lemezemet, ezáltal a hivatalos karrierem kezdetét, de a pontosan tíz éve tartott koncertemet is, amelyen végleg lemostam a bohócsminket, és talán egy picit ünneplem a saját születésnapomat is.


Kik fognak fellépni a shown?
A zenekar csupa kiváló muzsikusból áll, de vendégem is lesz ezen az estén – azonban azt szeretném, ha neve meglepetés maradna.

Mivel telt az elmúlt idő, a Megasztár után?
Rengeteg munkával telt az elmúlt néhány hónap. Sajnos nyaralni, pihenni sem volt időm. Ezek elsősorban olyan munkák, amelyek már korábban kívánták a jelenlétem, de a tévéműsor miatt nem jutott rájuk kellő idő és figyelem. Zenei munkák közül Nagy Edmond lemezét tudom kiemelni, amely a napokban jelenik meg, és amelyre nagyon büszke vagyok, egyéb irányú tevékenységeim közül pedig az Agon c. számítógépes kalandjáték fejlesztése volt a legfontosabb számomra.

Volt ideje pihenésre?
Sajnos nem sikerült pihennem. Egy másik produkció miatt sok időt töltöttem a nyár folyamán Egerben, ahol ugyan dolgoztam, de az új környezet, a „levegőváltozás” és az a tény, hogy a budapesti pörgéstől távol kerültem, némileg pihentetőleg hatott rám. Rengeteg kellemes emlék fűz a városhoz.

Miért hagyta ott a zsűri csapatát?
Hosszú vívódás eredménye volt a döntés. Amellett, hogy nagyon szeretem a műsort, és büszke vagyok, hogy részt vehettem benne, az utóbbi időben olyannyira lefoglalt, hogy nem volt időm más, fontos produkciókra, nem volt időm magamra, a magánéletemre sem. Ha pihenhettem volna egy évet, talán újult erővel, szívesen nekivágtam volna harmadszor is. Ráadásul a véleményem szerint ez a kis szünet kijárt volna a stáb majd’ minden tagjának, a karrierük első lépésénél tartó friss sztároknak, és még a közönségnek is. Mérlegelnem kellett. Így sikerült.

Mi fog hiányozni legjobban a Megasztár produkciójából?
Egyértelműen az emberek, az alkotótársak, akikkel a műsort készítettük. A szerkesztők, a zsűritagok, a sminkesek, fodrászok, operatőrök, csupa jóbarát, akiket nem láthatok majd naponta vagy hétről-hétre. Nagyon megszerettem a népes stábot, és mára már a feszültséggel teli napok is szép emlékké váltak. Remélem, hogy nem végleg váltunk el egymástól.

Ön szerint érdemes folytatni a siker szériát?
Feltétlenül! Az én megítélésem szerint csak az időzítéssel van a probléma, semmi mással. A Megasztár két-három évente mindig is sikert aratna, és akár évtizedekig folytatható lenne, mint a Ki Mit Tud vagy a Táncdalfesztivál szériája.

Méltó utódja lesz esetleg Novák Péter?
Nem tudom mi az, hogy „méltó utód”. Nem hiszem, hogy olyan magasra raktam volna a mércét, hogy ilyesmi eszembe juthat. Nagyon kedvelem Novák Pétert, korrekt, intelligens, szellemes pali, biztosan jól jár vele a közönség és a stáb is. Azonban egyértelműen egy más habitusú ember, így értelmetlen lenne elvárni tőle olyasmit, amit én tettem, vagy tennék. Az ott nem az én székem, csak én ültem benne először.

Tervezi, hogy fiatal tehetségeknek segítséget nyújtson?
Nagyon régóta elköteleztem magam a tehetségkutatás mellett, jónéhány kisebb és nagyobb rendezvényen zsűriztem már, nem egy ezzel kapcsolatos albumnak voltam a gazdája, producere. Természetesen mind közül a Megasztár volt a legjelentősebb és leglátványosabb. Azonban nem áll meg az élet. Ha valaki a tanácsomra kíváncsi ugyanúgy megkereshet, mint ahogy korábban.

Teljesen megszakad a kapcsolata a Megasztár produkcióval?
Részemről nem látok okot, amiért megkeressem a produkciót, de ha valami miatt a készítőknek eszébe jutok, tudják hol találnak meg, és azt is, hogy szívesen segítek. Az időközben megismert emberek jó részével pedig minden bizonnyal lesz kapcsolatom a műsortól függetlenül is, hiszen az életem egy ilyen jelentős epizódját még ha akarnám sem tudnám kitörölni az emlékeimből – de egy kicsit sem akarom.

Milyen tervei vannak? Mivel fog foglalkozni?
Mindig is többrétű elfoglaltságaim voltak. Ha ma sorrendet állítanék fel, talán elsőként játékfejlesztőnek mondanám magam, hiszen az időm, energiám javarészét az Agon játéksorozat és egy jövőre megjelenő, egri vonatkozású interaktív film munkálatai kötik le. Ezen túl kissé előlépett az előadói karrierem is: koncertek és új lemez is várható a közeljövőben. Természetesen a zenei produceri tevékenységemmel sem hagyok fel, Nagy Edmond grandiózus lemeze után egy kiváló jazzénekesnő, Téli Márta albuma az új kihívás, amelyet másodmagammal, Szakos Krisztiánnal készítek. Ezen kívül számos más ötlet is kidolgozásra vár, igyekszem mindenre sort keríteni, de bevallom, most már jól esne, ha a fizikai pihenést is be tudnám iktatni a sűrűn teleírt naptáramba.

Az eredeti cikk itt olvasható.