Jumurdzsák gyűrűjéről a Magister M-ig

Pierrot, aki Marosi Z. Tamás néven látta meg a napvilágot legtöbben zeneszerző, előadó, dalszövegíróként ismerik, de játékfejlesztő és íróként is tevékenykedik.

2005-ben forgatott Jumurdzsák gyűrűje című interaktív film forgatásával indultak a kalandok, amely eredetileg Eger számára készült, melynek forgatókönyvét és a játéktervét Pierrot készítette. Majd az ötletből életre kelt egy könyvsorozat, melynek első részét, a Gárdonyi Géza Egri csillagokjának új dimenziókat adó, Jumurdzsák gyűrűje az olvasót odaszegezi a könyv elé. A történelmi nyomozós, titokzatos interaktív kalandtörténet a Da Vinci-kód szerelmesei között igencsak népszerű, amit az ismert zeneszerző szerzőtársával Szélesi Sándorral közösen hozott össze. Jonathan Hunt, a New York Times riportere a családi hagyatékban megtalálja az Egri csillagok egyik első kiadását, majd Magyarországra, Egerbe indul, ahol egyre rejtélyesebb dolgok történnek vele.

A második rész Az ördög köve volt. Egy mecseki falu rejtélyes pusztulása 1407-ben. Szerencsevadászok és tudósok küzdelme, ahol Jonathan Hunt, a New York Times újságírója visszatér…, Ebben a regényben Pierrot szerzőtársa Gábor Endre volt.

Míg tavaly év végén a Jonathan Hunt-kalandok harmadik kötete is elkészült a Magister M. Ezúttal Pécsett, Visegrádon, Budapesten és Bécsben, a korábbi sztorikhoz hasonlóan több idősíkon játszódnak a Jonathan Hunt-kalandok. A Pierrot és Gábor Endre által írt Magister M középpontjában egy rég elfeledett római kori kincs áll.

Pierrot a kazincbarcikai közönségnek a könyveket átszőtt titokról és az születéséről beszélt és arról mindez hogy kapcsolódik össze a többi műfajjal, mint a zenével és játékfejlesztői voltával.

forrás: PG (fotó: O Pont / Pálinkó Gábor)