Nekem senki nem hegedül

A második album egy tapasztaltabb művész produkciója – Pierrot ekkor már túl van sok viszontagságon a Babaházakkal kapcsolatban, valamint megcsinált egy dupla albumra elegendő musical anyagot (Mechanikus Narancs) egy produceri lemezt (FLM: A csütörtök túl messze van) és egy hangszertörténeti TV-sorozatot (Hangár). A dalok nagy része a két album közötti időben született, de vannak dalok a ’90 előtti időkből is.

A lemez megjelenése előtti titokzatos plakátkampány (üres íves papíron egyetlen felirat: nekem senki nem hegedül) sokak számára emlékezetes marad.

A Nekem senki nem hegedül album kapcsán immáron a második bábszínházi koncertsorozat indul – a kritikák mindenütt elismerően nyilatkoznak az úttörő vállalkozásról, az igazi multimédia show-ról. Az előadások az “Élő Videoklipek” címet kapják, a zenekarban ekkor Schvéger Zoltán, Jancza Ákos, Madarász Gábor, Megyeri László és Császár Előd muzsikál.

Az album borítóját Práczky István grafikus készítette, aki sokáig dolgozik Pierrot produkcióinak vizuális megvalósításában. Többek között az ő műve az első (szamizdat?) Toys of Ancient Gods zseniális sztélé-utánzata és a Telihold videoklip helyes 3D figuráinak terve is.

Az első videoklip és kislemez (Tegnap összetört egy álom) hónapokkal a lemez megjelenése előtt napvilágot látott. A dal sosem képezte a lemezanyag szerves részét. Pierrot tisztelgése a Culture Club örökbecsű szerzeménye előtt nem is került rá a bakelit-változatra – kizárólag a CD és a kazetta bonus trackjeként szerepel.

A kazetta-változat hangjáték-szerű megvalósítása, a zeneszámok játékos összekapcsolása sok rajongót arra késztetett, hogy legalább két típusú hanghordozót vásároljon.

A két videoklipet (Tegnap összetört egy álom – Nekem senki nem hegedül) szintén a Stáb készítette, de míg az elsőt a régi ismerős, Rohonyi Gábor, az utóbbit (amely Arany Zsiráf díjat is kapott) Marton Zoltán rendezte.

A Nekem senki nem hegedül egy új kiadónál, az akkor még fiatal MusiCDome-nál jelent meg.