Pierrot jubileumi nagykoncertje

Tíz év szünet után a Megasztárból és a sikeres budapesti klubkoncertek élményéből töltekezve Pierrot ismét a Budai Parkszínpadra invitálja rajongóit. A koncerten felcsendülnek a legnagyobb régi és az újabb slágerek, sőt, igazi ősbemutatóra is sor kerül.

A nyár nagy visszhangot kiváltó eseménye volt, amikor a Megasztár mindig csillogó szemű zsürielnöke úgy döntött, hogy nem vállalja tovább a tehetségkutató zenei vezetését a harmadik évadban.

Teszi mindezt azért, hogy a következő időszakban egyéb feladataira is koncentráljon, így például saját előadói pályafutására is.

Pierrot tíz évvel ezelőtt, három sikeres album után ünnepélyesen mosta le arcáról a korábban viselt fehér bohócmaszkot, amely addig kísérte pályáját. A szomorú bohóc figurájától búcsúzva elsősorban produceri pályáját építette, így Sipos F.Tamás, a Pa-dö-dő és Ganxsta Zolee sikereinek is aktív részese volt. Az előadói hallgatást persze azóta már megtörte, de csak lemezein és kisebb klubkoncerteken csendültek fel dalai. Most viszont kettős ünnepre készül (szeptember 3-án ünnepli 36. születésnapját, pályafutása pedig – bármily hihetetlen – 15 éve indult).

Szeptember 9-én, pénteken este 20 órától a Budai Parkszínpadon várja mindazokat, akik szívesen hallgatnák meg régi és új nótáit. Csak néhány cím emlékeztetőül: Telihold, Babaházak, Szerelemittas nyár, Túl jól vagyok. A koncerten több meglepetésvendég érkezése is várható.

Pierrot, polgári nevén Marosi Z. Tamás, 1969. szeptember 3-án született Budapesten. Énekes, zeneszerző, szövegíró, producer. 1987 februárjában lépett először színpadra a fehér szomorúbohóc maszkjában. Első nagylemeze 1990-ben jelent meg, Babaházak címmel. Azóta kilenc további saját albummal jelentkezett.

1994-től vállal produceri munkát, ilyen minőségben több mint harminc lemez munkálataiban vett már részt. 1995-ben úgy dönt, három sikeres előadói album után inkább produceri munkáira koncentrál. A váltást egy látványos jelenettel is megerősíti: 1995. szeptember elején a Budai Parkszínpadon tartott Az első felvonás című ideiglenes búcsúkoncertjének végén, az utolsó dal közben lemossa arcáról a jellegzetes fehér bohócmaszkot. Előadóként ezzel köszön el egy időre rajongóitól.

Hamarosan megalapítja a Private Moon Productions nevű produkciós irodát és később a Private Moon Records független lemezkiadót. A kiadóhoz olyan előadók tartoznak, mint a Ganxsta Zolee és a Kartel, Bródy János, a Rémember és Ágnes Vanilla. Két éven keresztül a TV2 tehetségkutató versenyének, a Megasztárnak zsűritagja és egyben zenei producere. Életét a számítógépes kalandjátékok szeretete is meghatározza. Saját multimédia fejlesztő csapatával, AGON címmel kalandjáték-sorozat készítésébe fog, amely sikereit elsősorban a tengerentúlon aratja.

Mindeközben szenvedélyes Ázsia-utazó is. 1995 óta évente átlagosan kétszer fordul meg a keleti egzotikus tájakon. Nem véletlen, hogy első könyvének témájául is ezt a különleges földrészt választotta. Megkóstolni Ázsiát című élmény- és receptkönyve a média és a közönség hatalmas érdeklődése középpontjában áll.

Négy év szünet után előadóként is visszatér, három albuma is megjelenik, kedvenc világslágereit énekli el a Gallery c. albumon. A Time after Time – duett Oroszlán Szonjával klipen és rádióban is nagy sikert arat. Café c. koncertalbuma a nagysikerű Articsóka-beli kamarakoncertek megörökítése, amelyekre jegyet szerezni szinte lehetetlenség. A Játék c. album pedig telistele vadonatúj Pierrot-dalokkal, bizonyítja, hogy a parkszínpadi, 1995-ös búcsú tényleg csak ideiglenes volt.

2005-ben pedig a Parkszínpadon Pierrot visszatér egy nagy jubileumi koncert erejéig.

Érdekesség: a koncert látogatói a megvásárolt jegy bemutatása ellenében 1.000,- Ft kedvezményt kapnak Pierrot élmény- és receptkönyvének megvásárlása esetén.

Az eredeti cikk itt olvasható.